Algemeen

Lijst Samenwerking zoekt commissieleden.


Lijst Samenwerking, de grootste politieke partij in de gemeenteraad van Echt-Susteren zoekt leden voor haar commissies.
Lijst Samenwerking neemt niet deel aan de commissies van de gemeenteraad, omdat de partij het niet eens is met de zetelverdeling. Als grootste partij met 7 raadsleden (bijna 30% van de stemmen bij de verkiezingen), kreeg zij slechts 2 zetels toegewezen (20%) in de commissies.
Lijst Samenwerking heeft daarom besloten zelf 3 commissies te vormen die zich voorbereiden op de raadsvergadering, maar ook actuele thema’s aan bod laten komen door deskundige sprekers. Zo wil de partij een Commissie Omgeving LS, Commissie Maatschappij LS en een Commissie Algemene Zaken LS vormen, alle drie bestaande uit 10 leden. Naast raadsleden en leden van Lijst Samenwerking is in elke commissie plaats voor 5 inwoners uit de gemeente die ervaring, deskundigheid of interesse hebben in het werkterrein van de desbetreffende commissie.
Iedereen die interesse heeft in een commissie van Lijst Samenwerking kan een kort briefje met vermelding van naam-adres-woonplaats-mailadres en relevante ervaring sturen naar joverheesen@hotmail.com
Mocht de belangstelling groter zijn dan de 5 plaatsen per commissie dan volgt er overleg en eventueel een loting waar de kandidaten bij aanwezig mogen zijn.
De commissies vergaderen in principe een week voor de commissies van de gemeente, hebben dezelfde agenda, aangevuld met eigen thema’s.
Lijst Samenwerking neemt burgerinspraak serieus en hoopt dat burgers die interesse hebben een steentje willen bijdragen aan de lokale democratie.
|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

Laatste reacties