Algemeen

Het Limburg Festival doet Roermond e.o. aan!
Met dans, straattheater, de fietstocht en een mooie gezinsvoorstelling.

Door Gilsing lokale media

Sally Dansgezelschap Maastricht

We staan aan de vooravond van de 37e editie van het Limburg Festival! Een theatraal feestje vol unieke voorstellingen, laagdrempelige tochten en uitdagende ervaringen.

Met 175 voorstellingen - waarvan 17 premières - op 53 locaties in 5 Midden-Limburgse gemeenten: Roermond, Leudal, Maasgouw, Weert, Nederweert, Echt/Susteren en Roerdalen/Wassenberg (D). We toveren dit gebied om in een groot openluchttheater. Bezoekers worden uitgenodigd om het einde van de vakantieperiode samen te vieren middels diversen theatrale hartstochtelijke belevenissen. Te voet, met de fiets of zelfs varende.

Voorstellingen in Roermond, Roerdalen en Echt/Susteren
Op donderdag 9 augustus is - inmiddels traditiegetrouw - de Limburg Festival Kindermiddag in de ECI-cultuurfabriek. Want al jong plezier aan theater beleven vinden we bij het Limburg Festival belangrijk. Bestemd voor kinderen in de leeftijd van 3 t/m 12 jaar. Gratis toegang!

Donderdagavond 9 augustus neemt het publiek op het podium deel aan de voorstelling Keihard van Sally Dansgezelschap Maastricht. Je zit midden in de dansexplosie en dicht op de huid van de dansers. De voorstelling staat om 19.30 uur in Theaterhotel De Oranjerie en is qua leeftijd 10+.

Op vrijdag 9 en op zaterdag 10 augustus doet de theaterfietstocht Natuurlijk…Theater resp. Echt/Susteren en Roerdalen/ Wassenberg aan. Al fietsend ontdekt je, samen met het hele gezin, kleinschalig kwaliteitstheater op verrassende locaties in het schitterend Limburgs landschap. De routes zijn overal ca. 25 km.

Op zaterdag 10 augustus vormt de binnenstad van de fraaie bisschopsstad Roermond weer het decor voor de straattheaterdag van het Limburg Festival: De Gekleurde Stad. Het Kloosterwandplein wordt omgetoverd tot een heuse circusarena bestaande uit een tentjestheater waarin de voorstellingen gratis te bezoeken zijn. Daarnaast zullen de diverse walk-acts over de binnenstad uitwaaieren.

De afsluiting van deze dag is in de theaterzaal van De Oranjerie met de familievoorstelling FLAT van Jansen & de Boer. FLAT is een hedendaags muzikaal sprookje over hoe eenzaamheid in tweezaamheid kan veranderen, ook als je bijna honderd bent. De entree is gratis voor kinderen. Volwassen betalen € 7,-

Zondag 11 augustus trekt de stadswandeling Dans Promenade door Roermond en verbindt bijzondere dansvoorstellingen van bekende en minder bekende dansgoden met elkaar. Vertrek in groepen om 13u00, 14u00 en 15u00 bij Theaterhotel De Oranjerie,

Kijk voor het volledige programma het reserveren van kaartjes op onze website www.limburgfestival.nl

Natuurlijk Theater

|Doorsturen